Никитихинские повара готовят по 90-100 обедов каждый день

Актуалии Экономика

“Добры работнік – сыты работнік”
У калектыўных дагаворах сельгаспрадпрыемстваў пазначана, што падчас прыпару сельгасработ (сяўбы, нарыхтоўкі кармоў, жніва, узняцця зябліва) механізатары могуць разлічваць на гарачыя абеды. Так яно і ёсць – гэтае пытанне трымае на кантролі раённае аб’яднанне арганізацый прафсаюзаў.
Некаторым гаспадаркам, як, напрыклад, КУСП “Мішневічы”, пашанцавала на ўласную сталовую, якая засталася яшчэ з савецкіх часоў. Але ж у многіх сельгасарганізацыях няма каму гатаваць і няма дзе. І тут плячо дапамогі падстаўляе сельгаспрадпрыемства “Лаўжанскае”. У Мікіцісе прасторная кухня, на якой можна гатаваць больш за сто абедаў за дзень. “Прыкладна так яно і ёсць, – кажа загадчыца мясцовай сталовай Святлана Духовіч. – Нашы повары Вольга Дзюсупава і Ірына Курносава зараз вараць па 90-100 абедаў…
Ларыса ЗАЙЦАВА.
Цалкам матэрыял можна пачытаць у №75 ад 28.09.2018 г.
Вольга Дзюсупава, Святлана Духовіч, Ірына Курносава.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *